top of page

Ammeforberedelse

Ammeforberedelse hvorfor?


· Er det virkelig nødvendigt at gå til?

· Amning, det er da helt naturligt, det behøver man ikke forberede sig på.

· Hvor meget kan det egentlig fylde det med amning?

· Amning er kun for kvinden, jeg kan godt blive hjemme ikke?

· I min familie kan vi ikke amme.

· Alle kvinderne i min familie ammer.

· Brystvorterne skal lige hærdes lidt.

· Amning skal gøre lidt ondt.

· Tror du har nok mælk?

· Der er nok ikke nok næring i din mælk.


Jeg kunne komme i tanke om mange flere udsagn, jeg som ammevejleder hører. Udsagn som alle er med til at gøre en kommende eller nybagt mor usikker og som i værste fald kan gøre, at hun aldrig kommer til at amme, eller må opgive efter kort tid. Udsagnene er velmenende, men hvis vi et øjeblik stoppede op og lige ventede med at sige det, der ligger alleryderst på tungespidsen, så tror jeg, at der var mange ord, der ikke ville blive sagt og mange bekymringer, der kunne undgås.


Langt de fleste kvinder i Danmark ønsker at amme, men på trods af ønsket om at amme, kan man se på de statistikker der laves, at der er få der fuldammer, når deres barn er 6 måneder.


Hvorfor det ser sådan ud, kan der være mange forklaringer på. Og en af dem ville formodentlig være, at kvinderne og parrene ikke bliver ordentligt forberedt på det store arbejde, det kan være at få en amning etableret.


Vi forbereder os grundigt på fødslen, men når jeg taler med jer gravide og nybagte mødre, så kommer det bag på mange, hvor meget det fylder at have en lille baby og få en amning op og køre, og det ville I gerne have været forberedt på. En fødsel er set i det perspektiv en relativ kort begivenhed (og jo jeg ved godt at en fødsel kan vare flere døgn, og det er altså ikke for sjov) men det der kommer bagefter med en lille baby, det er for livet.


Så derfor vil jeg gerne forberede dig på dit ammeforløb og den første tid med din baby. Og derfor har jeg lagt det ind i min undervisning, så jeg er sikker på, at alle som har været hos mig er så godt forberedt som muligt. For ligesom når vi forbereder os på en fødsel, så ved vi godt, at der er uforudsigelige omstændigheder for, hvordan fødslen bliver, men hvis vi er forberedt, så kan vi bedre håndtere det uvisse. Det samme gælder amning. Hvis I er forberedt på, at der er visse forudsætninger for, at en amning bliver veletableret, så er I mere opmærksomme og kan hurtigere bede om hjælp, hvis ikke det føles rigtigt, ser rigtigt ud eller der har været nogle ting omkring fødslen, der kan have betydning for amme opstarten.


Til ammeforberedelse hos mig gennemgår vi:


1. Tiden lige efter fødslen

2. Den første tid derhjemme med jeres baby

3. Hvordan kommer I godt fra start med amningen

4. Hvad skal I være opmærksomme på omkring opstarten?

5. Ammestillinger

6. Teknikken til at lægge jeres baby til

7. Partners rolle

8. Dos and don`ts


Jeg tilbyder både ammeforberedelse på hold og individuelt. Holdene er mine fødselsforberedelseshold, men skulle du have en gruppe af gravide som kun ønsker ammeforberedelse, så laver jeg gerne et tilbud til jer.


Du kan melde jer til på mine fødselsforberedelseshold på:



Eller hvis du ønsker individuel ammeforberedelse på:



Jeg tilbyder selvfølgelig også ammevejledning, både i klinikken og på hjemmebesøg.


Er du medlem af Danmark, kan du få op til 50 % tilbud på alle jordemoderydelser


Kærlig hilsen


Jordemoder Lotte








71 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page