top of page
Samtaler før & efter fødslen

TrygGravid

Moderskabet er en af de største livsforandringer i vores liv. Graviditeten er forbundet med mange følelser, både glæde og bekymring kan fylde i graviditeten. Dette hold er et trygt rum for dig, der gerne vil udforske din graviditet og dit kommende moderskab på et lidt dybere plan. Et rum, hvor du kan dele både dine glæder og dine bekymringer med andre gravide.

Samtaler før og efter fødslen.png

For mange kvinder starter det spirende moderskab allerede inden de bliver gravide, når tankerne omkring lysten til at få et barn begynder at røre på sig.

 

Graviditeten er forbundet med mange følelser, både glæde og bekymring kan fylde i graviditeten. Glæden over at et lille nyt liv kommer til verden, og at man skal være nogens mor. Alle tankerne omkring hvad det er for et barn man får, hvem ligner h*n, hvilket temperament har h*n og kan jeg genkende mig selv i mit barn? Bekymringer om man nu kan være nogens mor, og hvordan man skal kunne tage sig af et lille barn samt hvordan ens parforhold bliver, når man nu pludselig er en mere i familien. Hvordan tager storesøster eller bror, at der kommer en søskende. Spørgsmål omkring ens barndom, hvordan man selv er blevet opdraget, hvordan ens forældre var, og hvilken slags mor man gerne vil være og ikke være, kan også dukke op. 

 

Og for nogle er graviditeten let at komme igennem, for andre kan det være 9 lange måneder, fordi man er udfordret. Det kan være kropsligt, at man har svært ved at vænne sig til kroppens forandringer, eller at man har kvalme eller andre ting, der kan støde til i graviditeten, og derfor slet ikke kan nyde graviditeten . Det kan være, at man bliver udfordret af alle tankerne fra ens tidligere graviditeter, hvis man ikke er førstegangs mor, har mistet i gravidteten eller har været igennem et langt forløb med fertilitetsbehandling. 

 

Dette er blot nogle af alle de ting, vi skal tale om i En Tryg Start Gravidsamtaler. Uanset hvad der rører sig i din graviditet, er der plads til dig og dine tanker. Det er et forløb for dig, der har lyst til at reflektere over dit kommende moderskab, både de ting du ser frem til, og de ting der bekymrer dig. Der er tid og plads og tryghed til at kunne dele alle de tanker, som melder sig hos dig i gravidteten.

 

Grupperne er små med max 6 deltagere. Vi mødes 6 gange i graviditeten og 1 gang efter fødslen, når alle har født.

 

Temaerne for de 6 gange i graviditeten vil være:

 

  • Graviditet

  • Dit ufødte barn

  • Dig som mor

  • At danne familie

  • Fødslen

  • Livet med en baby

 

Hver gang startes på yogamåtten i salen, hvor du guides igennem en kropsscanning, meditation, og små blide stræk for at komme fra hoved og ned i kroppen.

 

Herefter fordyber vi os i dagens emne. Der er plads til alle tanker, det er et frirum til at være lige præcis der, hvor du er, med de tanker der fylder.

 

Vi slutter hver gang af med en kort meditation på yogamåtten for igen at lande i kroppen og mærke hvad dagens tema har sat af spor i kroppen.

 

Efter fødslen mødes vi i gruppen. Vi får hilst på jeres babyer, snakket om fødslen og den første tid med jeres baby.

bottom of page